Image

Proč studovat u nás?


Budeš studovat unikátní obory v příjemném prostředí  a  s moderním vybavením. A hlavně se staneš součástí skvělé party – učitelé, absolventi i všichni studenti drží spolu.


Zjisti všechny důvody

Image

Přijď na den otevřených dveří


Přijď se podívat na den otevřených dveří, kde se o nás dozvíš první poslední. Zjistíš, jak to u nás vypadá, potkáš nové lidi a na jeden den zažiješ, jaké je to být jedním z nás.


Zjisti nejbližší termín

Image

Vyber si svůj obor


Zahradnictví je vášeň, ale ne každého baví všechno. Chceš pracovat s vínem? Naučit se, jak se navrhují zahrady a parky? Díky specializacím budeš studovat přesně to, co chceš.


Podívej se na obory
 

Zahradníkem se člověk nerodí, ale stává.
A my jsme tu proto,
abychom ti společně pomohli
se zahradníkem opravdu stát.
A pak najdeš skvělou práci,
která tě bude naplňovat.

Zjisti, jak se k nám přidat
 
Image

Vyber si svůj obor

Image

Proč studovat právě v Mělníce?

Jedinečné specializce

Image

U nás můžeš studovat vinařství. Takovou specializaci nikde jinde v Čechách nenajdeš – máme vinice, laboratoř i vinný sklep. Tam všude budeš doma.

Jsme jako rodina

Image

Všichni se tu známe a jsme dobrá parta. Volné hodiny trávíme  ve školních zahradách, jezdíme na exkurze  a občas zajdeme  i do vinného sklípku.

Praxe ve vinici i na statku

Image

Praxe budeš mít ve školních zahradách a na školním statku, takže si prakticky vyzkoušíš, jak sázet, sklízet nebo pečovat o květiny či stromy.

Získej certifikace a kurzy

Image

Řidičák na traktor i auto nebo certifikát k zacházení s motorovou pilou? U nás žádný problém – na všechno ti přispějeme. Nebudeš na to sám.

       Moderní  vybavení        pro praxi

Image

Zahradnictví už dávno není jen o práci rukama. Máme moderní hračky jako elektrické nůžky, křovinořezy, motorové sekačky nebo traktůrek.

Krásný domov mládeže

Image

Pokud dojíždíš, můžeš se ubytovat v našem domově mládeže uprostřed anglického parku, kde zažiješ nezapomenutelné zážitky s kamarády
a spolubydlícími.

Vyraž na zahraniční praxi

Image

Můžeš vyrazit
na zahraniční prázdninovou praxi, kde si rozšíříš obzory nejen v oboru, ale zlepšíš si i angličtinu a získáš spoustu nových přátel.

Vlastní školní květinka

Image

Máme květinářství,
ve kterém si vyzkoušíš nejen umění floristiky, ale naučíš se mluvit
se zákazníky a budeš mít tu nejbarevnější praxi ze všech.

Od výučního listu až po titul

Image

Můžeš se vyučit zahradníkem a pak si
u nás dodělat maturitu.
A když budeš chtít, tak pokračovat i na vyšší odbornou školu! Možností máš spoustu.

Co říkají ti, kteří nás už znají

Image
Image

Ing. Jiří Hrabík
spolumajitel rodinné firmy Hrabík
absolvent oboru Zahradnictví

Image
"Škola mě dobře připravila na studium na Zahradnické fakultě  v Lednici, kde jsem měl před spolužáky náskok. Díky škole jsem poznal svou manželku a také spoustu kamarádů, se kterými se dodnes stýkám. Nyní pracuji v rodinné firmě Zahradnictví Hrabík v České Skalici a věnuji se návrhům, realizacím a údržbě zahrad."


Image

David Sivák DiS.
Prodej & poradenství Van den Berk školky
absolvent vyšší odborné školy

Image
"Vyšší odborné studium vzdělávacího programu Zahradní a krajinná tvorba v Mělníku bylo velmi přínosné svým přesahem do praxe. Dalo mi komplexní pohled na celý obor, který má mnoho dílčích specializací. Vyučující odborných předmětů, jako jsou dendrologie nebo ateliéry, mě pozitivně ovlivnili a nasměrovali pro můj další profesní život. Nyní se zabývám prodejem vzrostlých dřevin v nizozemské školce Van den Berk, kde působím jako obchodní zástupce pro Českou republiku a Slovensko."
Image

Ing. Kristýna Živorová
majitelka Ateliéru Plant Design
absolventka oboru Zahradní a krajinná tvorba

Image

"Tato škola mě předala neuvěřitelný základ pro následné studium na vysoké škole, a to se stalo základním kamenem k postavení si svého vlastního podnikání. Naučila   jsem se taky postarat sama o sebe a získala velký počet přátel. Profesoři byli spíše přáteli a obdivovala jsem je, s jakým srdcem ke škole přistupují, kolik svého volného času jí věnují."

Nejsme v tom sami

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Už tušíš, proč je tak fajn studovat na Mělníku?

Proč se stát jedním z nás?